SLUIT ✕
CONTACT
Dankuwel voor uw bericht, we beantwoorden dit zo spoedig mogelijk ...

Dankuwel! Uw bericht is ontvangen.

Helaas, er ging iets mis bij het verzenden!

pictogram zoals Tandarts Heusden deze gebruikt in verband met wortelkanaal behandelingen
Oh nee! De schrik van menig mens. Daar is echter helemaal geen reden voor. Mogelijk stamt deze schrikreactie uit het tijdperk dat het moeilijk was om een kies te verdoven. Maar met de huidige verdovingsmiddelen is vrijwel altijd de behandeling pijnloos geworden. Dat scheelt!

Wortelkanaalbehandeling

Wat kan ik verwachten van een wortelkanaalbehandeling?  

Stap 1
We beginnen met onderzoek en het maken van een röntgenfoto. Wanneer we weten wat er aan de hand is, stellen we een diagnose.

Stap 2
De tweede stap is de verdoving. U zult zelden iets voelen van de behandeling.Pas als we daar zeker van zijn, gaan we verder.

Stap 3
Dan openen we de tand of kies. De tandarts werkt nauwkeurig met een loepbril of microscoop.

De duur van de behandeling hangt af van het aantal wortelkanalen. Elke kies en tand is anders. U kunt uitgaan van een half uur tot twee uur. Als u een acute klacht heeft dan helpen we u hier vanaf in twee fasen, zoals hierboven beschreven. Na de behandeling kan er wel wat napijn zijn. Die kan een paar dagen duren. Dit is goed op te vangen met pijnstillers. Hierover krijgt u duidelijke uitleg van de tandarts.


Vergoeding
Kinderen tot 18 jaar zijn vanuit de basisverzekering verzekerd voor een wortelkanaalbehandeling. Bij volwassenen zit deze behandeling niet in het basispakket. Hiervoor is wel een aanvullende verzekering af te sluiten. Afhankelijk van de polis en zorgverzekeraar krijgt u de behandeling dan (meestal deels) vergoed.

Patiënt worden?
Samen gaan we voor een stralende lach! Wanneer u op de button hiernaast klikt, verschijnt een inschrijfformulier dat u kunt downloaden en invullen. Wanneer u dit vervolgens naar het aangegeven mailadres stuurt, nemen wij snel contact met u op!

Let op! Wilt u het hele gezin inschrijven, vul dan voor alle gezinsleden apart een formulier in.